In De Appelschout is plaats voor 4 jong volwassenen en op dit moment wonen er 3. De groep bestaat uit 1 vrouwelijke en 2 mannelijke bewoners.
Één bewoner heeft reeds eerder in een ouderinitiatief gewoond en 2 bewoners komen vanuit de thuissituatie. Vanwege de kleinschaligheid van De Appelschout is de begeleiding voor de bewoners ook intensiever met niet zoveel verschillende gezichten als in een grootschalige voorziening.

De bewoners hebben er allen een eigen woonunit en volgen een aantal dagen elders dagbesteding. Op de momenten dat ze vrij zijn is er begeleiding aanwezig. Op een bepaalde avond wordt met ondersteuning van een begeleider met de bewoner de eigen woonunit gepoetst en de was gedaan.
Op de dagen van de dagbesteding komen de bewoners aan het eind van de middag weer thuis. Dit zijn ook de leuke momenten van de dag wanneer alle bewoners weer thuis zijn en uitkijken naar de gemeenschappelijke maaltijden. De avondmaaltijd wordt klaargemaakt met bewoners volgens het menu dat ook mede door de bewoners is samengesteld. Daarna wordt er samen gegeten en de zaken opgeruimd, o.a. in de vaatwasser en gaan de bewoners hun eigen bezigheden doen. Dat kan in de gezamenlijke huiskamer, lezen of tv kijken, of ze gaan naar hun eigen woonunit.

De onderlinge verhoudingen zijn erg goed en de bewoners kunnen het bijzonder goed met elkaar vinden. Ze vormen als het ware een gezamenlijk huishouden en er wordt vaak samen thee of koffie gedronken met begeleiding.

De bewoners hebben ieder hun eigen sociaal netwerk van ouders, familie en vrienden. De ouders/vertegenwoordigers spelen een belangrijke rol in dit ouderinitiatief.

Kom je bij ons wonen?

Heb jij een verstandelijke beperking en wil je graag met begeleiding op jezelf wonen? Dan is ouderinitiatief De Appelschout in Nuenen misschien wel dé plek voor jou!

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand met een licht of matig verstandelijke beperking met WLZ indicatie bij voorkeur ZZP3 of ZZP4. De huidige bewoners hebben eigen activiteiten overdag. Om die reden zoeken wij iemand die overdag mogelijk ook dagbesteding heeft. De huidige groep bewoners is een redelijk rustige groep die gezelligheid waardeert.

Ouders / vertegenwoordigers

Als ouder/vertegenwoordiger blijf je betrokken bij het reilen en zeilen van de bewoner en is er de mogelijkheid om in het bestuur te zitten.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Sanne Bunthof, coördinator van de Appelschout, via 06-34463016 of https://woondroomzorg.nl/contact (vermeld als onderwerp van het formulier “De Appelschout”). U kunt ook contact opnemen met Loes Jakobs via 06-42233977 (ouder van een van de bewoners).

Deel deze pagina