Kom je bij ons wonen?

Heb jij een licht verstandelijke beperking en wil je graag, mét begeleiding op jezelf wonen?

Dan is ouderinitiatief De Appelschout in Nuenen misschien wel dé plek voor jou!

Of ben jij de ouder van een kind met een licht verstandelijke beperking en wil je graag dat hij of zij een plekje voor zichzelf krijgt?

Neem contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina.

De Appelschout is een ouderinitiatief in Nuenen waar maximaal 4 bewoners kunnen wonen met een licht verstandelijke beperking. Het ouderinitiatief is gestart in maart 2020 en is gesitueerd in een fijn twee-onder-één-kap huis. Alle bewoners beschikken over een ruime zit- slaapkamer met een eigen douche, toilet en wastafel. Verder zijn er een gezamenlijke woonkamer, keuken en een gezamenlijke tuin. De bewoners huren van stichting De Appelschout. De zorg wordt met de beschikbare PGB’s ingekocht bij samenwerkingspartner Woondroomzorg. Een klein en ervaren team vult de zorg in.

De bewoners hebben natuurlijk hun eigen netwerk, maar hun dagelijks leven vindt plaats binnen de sociale context De Appelschout en de dagbesteding. De begeleiding ondersteunt hen waar nodig om dit goed te laten verlopen. Begeleiding vindt plaats in de groep en in de eigen woonruimte. De begeleiding is aanwezig in de ochtenden en de avonden.

Ouders hebben de regie binnen het ouderinitiatief en stemmen af met de begeleiding. Alles staat of valt met een goede samenwerking.

Per direct hebben we plaats voor twee nieuwe bewoners.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een licht of matig verstandelijke beperking, WLZ-indicatie en je bent bij voorkeur geïndiceerd voor ZZP3 of ZZP4.
 • Je hebt overdag dagbesteding.
 • Je hebt geen ernstige gedragsproblemen.
 • Je hebt er geen moeite mee dat er ’s nachts geen begeleiding in het huis aanwezig is.
 • Je bent alleenwonend. Samenwonen is niet mogelijk binnen De Appelschout
 • Je bent in staat om je alleen buitenshuis te begeven, bijvoorbeeld om een boodschap te doen.
 • De bewoners hebben allemaal hun eigen activiteiten overdag en ook soms in de avond. Het is een redelijk rustige groep, die gezelligheid waardeert.
 • In contact zijn met anderen vinden ze allemaal fijn. Het zou fijn zijn als je je hierin herkent.
 • We zoeken iemand die het ouderinitiatief ziet als serieuze locatie om te wonen en zorg te ontvangen en niet als opstap naar een andere woon-/zorglocatie.

Ouders/Vertegenwoordigers

Ouders moeten zich ervan bewust zijn, dat er een actieve houding van hen wordt verwacht. Van ouders/vertegenwoordigers zal indien mogelijk één persoon plaatsnemen in het bestuur van de Stichting. De ouder\vertegenwoordiger moet kunnen en willen samenwerken met de andere ouders om zodoende bij te dragen aan het zo optimaal mogelijk reilen en zeilen van onze kleine stichting. Als alles eenmaal loopt zal er een aantal keren per jaar gepland overleg zijn en indien nodig een keer extra. Hoewel je als ouder een stapje terug kunt doen, blijf je een actieve rol in het (sociale) leven van je kind spelen.

 

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de Chantal Smit, coördinator van de Appelschout, via het contactformulier hieronder.

  Deel deze pagina