Kom je bij ons wonen?

Heb jij een verstandelijke beperking en wil je graag met begeleiding op jezelf wonen? Dan is ouderinitiatief De Appelschout in Nuenen misschien wel dé plek voor jou!

De Appelschout is een ouderinitiatief in Nuenen waar maximaal 4 bewoners kunnen wonen met een verstandelijke beperking. Het ouderinitiatief is gestart in maart 2020 en is gesitueerd in een fijn twee-onder-één-kap huis. Alle bewoners beschikken over een ruime zit- slaapkamer met een eigen douche, toilet en wastafel. Verder zijn er een gezamenlijke woonkamer, keuken en een gezamenlijke tuin. De bewoners huren van stichting De Appelschout. De zorg wordt met de beschikbare PGB’s ingekocht bij samenwerkingspartner Woondroomzorg. Een klein en ervaren team vult de zorg in.

De bewoners hebben natuurlijk hun eigen netwerk, maar hun dagelijks leven vindt plaats binnen de sociale context De Appelschout en de dagbesteding. De begeleiding ondersteunt hen waar nodig om dit goed te laten verlopen. Begeleiding vindt plaats in de groep en in de eigen woonruimte.

Ouders hebben de regie binnen het ouderinitiatief en stemmen af met de begeleiding.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand met een licht of matig verstandelijke beperking met WLZ indicatie bij voorkeur ZZP3 of ZZP4. De huidige bewoners hebben eigen activiteiten overdag. Om die reden zoeken wij iemand die overdag bijvoorbeeld dagbesteding heeft. De huidige groep bewoners is een redelijk rustige groep die gezelligheid waardeert.

Ouders/Vertegenwoordigers

Als ouder/vertegenwoordiger blijf je betrokken bij het reilen en zeilen van de bewoner en is er de mogelijkheid om in het bestuur te zitten.

 

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de Chantal Smit, coördinator van de Appelschout, via 06-12540578 of https://woondroomzorg.nl/contact (vermeld als onderwerp van het formulier “De Appelschout”). U kunt ook contact opnemen met Loes Jakobs via 06-42233977.

Deel deze pagina